Produkty

Cukierki krówki- produkt, który należy jeść w określony sposób, by nie narazić się na śmieszność

Słodycze takie jak cukierki krówki mają swoje jasne i ciemne strony. A najlepiej dawkować je w maleńkich dawkach. Wtedy ma się pewność, że nie zaszkodzą, a będą dla organizmu neutralne.

Co mają w sobie fajnego cukierki krówki?

Po pierwsze są delikatne i szybko rozpływają się w buzi. Po drugie można je jeść na różne sposoby. Krówka cukierek przypomina trochę gumę, więc można go żuć. Można także poczekać, aż krówka cukierek sam się nieco rozmiękczy i połknąć go niczym czekoladę. Przecież wiadomo, że w wyniku działania dużej ilości śliny, sam się rozpuści. Wreszcie krówkowym cukierkiem można delektować się po kawałku i wysysać z niego całe ciągnące i klejące się wnętrze.

Czym grozi nieustanne objadanie się krówkami?

Po pierwsze nadwagą, bo to bardzo kaloryczny smakołyk. Regularne przejadanie się nim może spowodować przyrost tkanki tłuszczowej. Po drugie obżeranie i napychanie się krówkami prowadzi do próchnicy zębów. Dzieje się tak, ponieważ nadzienie z krówek bardzo mocno przylega do powierzchni zębów i powoduje namnażanie się bakterii i drobnoustrojów w jamie ustnej. Wskutek tego na zębach robią się dziury, które trzeba potem wyleczyć u stomatologa. Wreszcie przeholowanie z krówkami prowadzi głównie do wymiotów i mdłości. Wynika to z tego, że to bardzo słodki deser.

O czym trzeba pamiętać, jedząc krówka cukierek?

Po pierwsze o tym, by zamykać usta. Jeśli się tego nie zrobi, będzie słychać mlaskanie. Jest to dosyć niekulturalne i nieeleganckie. Po drugie po ich spożyciu nie należy od razu się uśmiechać. Bezpieczniej jest najpierw umyć zęby, a dopiero potem pozować do zdjęcia. Należy także dokładnie umyć usta, gdyż te cukierki mocno je sklejają. Warto też wyszorować pastą do zębów jamę ustną lub sięgnąć po nici dentystyczne. Jedząc krówki, trzeba uważać również na to, by się nadmiernie nie śmiać. Zbyt żywiołowa reakcja może spowodować, iż wypadną one z buzi delikwenta na podłogę.

Jak sprzedawane są krówki cukierki?

Obecnie preferuje się, by były one sprzedawane w higienicznych i szczelnie zamkniętych opakowaniach. Niemniej nie zaniechano ich sprzedaży na wagę. Zdarza się ona od czasu do czasu, gdy potrzeba większej ilości krówek lub gdy tak zażyczy sobie klient. Trzeba przyznać, że cukierki krówki sprzedawane w opakowaniach zachowują lepszy smak i są dłużej świeże. To wszystko przez to, że nie ulegają nadmiernemu zeschnięciu jak te sprzedawane luzem.

Show More

Powiązane wpisy

Zobacz rownież

Close
Back to top button
Close